Introducció al catàleg d'obres
ESCOLTA EL MOTET "AVE VERUM CORPUS" EN RE M K.618

Portada

Índex principal

L'obra de Mozart. ÍndexEl catàleg d'obres de Mozart que apareix en aquesta WEB està completament elaborat per mi, és a dir, que fins a cert punt és original i únic. Però és clar, cal precisar dues qüestions:

1.- He utilitzat multitud de bibliografia i discografia. El resultat ha estat una base de dades que inclou tot el que està catalogat a la sisena edició del catàleg Köchel (K6) de 1964. I una part d'aquest resultat és el que presento humilment aquí.

2.- Classificar l'obra de Mozart és un exercici gairebé impossible i els resultats són sempre discutibles. Partint d'aquesta premissa tan pessimista, havia de triar entre un dels dos grans criteris d'agrupació que utilitzen els experts: el que segueix la Neue Mozart Ausgabe sämlitcher Werke (NMA) -Nova edició de les obres completes de Mozart-, o el que adopten els índexs que apareixen a la majoria d'estudis biogràfics o edicions discogràfiques del compositor. Ambdós tenen prou coincidències en molts apartats, però en obres com les serenates o els divertiments, per exemple, el ball de títols entre grups és més que important: Tots els divertiments junts? O bé agrupats segons la seva instrumentació?...
El que he considerat més apropiat ha estat seguir els criteris d'ordenació i classificació de la NMA, però només com a marc de treball. És a dir, que cal veure el meu catàleg no com una reproducció de l'índex de la NMA, sinó com una llista d'obres agrupades segons les capçaleres de la NMA. Per tant, en els molts casos en que desconeixia l'adscripció d'un número de Köchel a un apartat concret, l'he ubicat en el que he considerat més aproximat per les característiques de les altres obres que hi havia.

En una altra banda d'aquesta WEB, trobareu més informació sobre l'inacabable món de les edicions
Edicions i dels índexs Índexs de les obres de Mozart.

Ah! I una cosa: malgrat l'esforç ...a estones, des de 1990!, de ben segur que caldran correccions. Qualsevol observació serà ben rebuda. Jo prometo esforçar-me per anar millorant i ampliant la informació que trobareu per aquí.


E-mail
Escriu-me

Pàgina creada per P.F.B.